Uw tweewielerspecialist in Hapert & Reusel Uw tweewielerspecialist in Hapert & Reusel
Hermans Tweewielers


Hermans Tweewielers Hapert
Kerkstraat 14
5527 EG Hapert
 0497 381335

Hermans Tweewielers Reusel
Kerkstraat 30
5541 EM Reusel
 0497 641367

info@hermans-tweewielers.nl

Maandag Gesloten
Dinsdag 8:30 uur - 18:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 18:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 18:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 18:00 uur
Zaterdag 8:30 uur - 16:00 uur
Zondag Gesloten

 

fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is


De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de fiets uit de schuur te halen en op avontuur te gaan. Er zijn talloze redenen waarom de lente het perfecte seizoen is voor een fietstocht. Hier zijn zeven redenen om je te overtuigen:

#1. Aangename temperaturen
De koude wintermaanden zijn voorbij en de milde lentetemperaturen maken het fietsen veel comfortabeler. Niet te warm, niet te koud - gewoon perfect.

#2. Prachtige natuur
De natuur komt tot leven in de lente. Bomen krijgen weer bladeren, bloemen bloeien en de velden worden groener. Een fietstocht in de lente biedt een prachtig uitzicht op al dit moois.

#3. Langere dagen
Met de dagen die langer worden, heb je meer tijd om van je fietstocht te genieten. Je kunt 's avonds na het werk nog een ritje maken en genieten van het laatste daglicht.

#4. Minder regen
In vergelijking met de herfst is er over het algemeen minder regen in de lente. Dit betekent dat je minder kans hebt om nat te worden tijdens je fietstocht en meer kunt genieten van de frisse lucht.

#5. Vogelgezang
De lente is het seizoen van vogelgezang. Tijdens je fietstocht kun je genieten van het vrolijke getjilp van vogels die terugkeren uit hun winterverblijf.

#6. Minder pollen
Hoewel sommige mensen last hebben van hooikoorts in de lente (veelal door pollen van bomen), zijn de pollenconcentraties over het algemeen lager dan in de zomer. Dit maakt het fietsen voor veel mensen aangenamer.

#7. Veel vrije dagen
In april en mei hebben we extra veel vrije dagen. Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, allemaal perfecte dagen voor een extra fietstocht. Het kan soms wat drukker zijn op de fietspaden op deze dagen – vooral bij mooi weer – dus vertrek vroeg of verken minder populaire wegen.

3 tips voor prachtige fietsroutes in de Lente

  • De Bollenstreek, Zuid-Holland: In de lente staat de beroemde Bollenstreek in Zuid-Holland in volle bloei. Fiets langs kleurrijke velden met tulpen, hyacinten en narcissen voor een onvergetelijke ervaring. Begin je tocht bijvoorbeeld in Lisse en volg de schilderachtige routes door Noordwijk, Hillegom en andere pittoreske dorpjes.
  • Veluwe, Gelderland: Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe per fiets in de lente. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en stuifzandgebieden is de Veluwe een ideale bestemming voor een lentefietstocht. Verken de vele fietspaden en routes die door dit adembenemende landschap slingeren en geniet van de rust en ruimte.
  • Giethoorn en de Weerribben, Overijssel: Fiets door het betoverende landschap van Giethoorn en de Weerribben in Overijssel. Ontdek de charmante waterdorpen, kronkelende grachten en uitgestrekte rietlanden tijdens een ontspannen fietstocht. Huur een fiets in Giethoorn en verken de omgeving op je eigen tempo, terwijl je geniet van de serene schoonheid van dit unieke stukje Nederland.

Of bekijk eens een van deze mooie fietsroutes over de grens!

Het is duidelijk dat de lente het ideale seizoen is om ons eigen land te verkennen per fiets. Dus pak je fiets en ga op pad om te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft in dit kleurrijke seizoen. Veel plezier!

Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceerde onlangs het Shimano Footwear Recycling Program in samenwerking met het Nederlandse bedrijf FastFeetGrinded. Lees verder...
Lees verder
Fietsen tegen kanker
Fietsen tegen kanker
In 2024 staan er verschillende inspirerende fietsevenementen op de planning die niet alleen leuk en uitdagend zijn, maar ook een belangrijk doel dienen: geld inzamelen voor kankeronderzoek. Hier is een overzicht van deze evenementen zodat je geen enkele kans mist om je steentje bij te dragen aan deze nobele zaak. Lees Verder...
Lees verder
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Bekijk hier het overzicht van recreatieve fietstochten georganiseerd door heel Nederland in 2024
Lees verder
Vouwfiets nieuwe favoriet
Vouwfiets nieuwe favoriet
Steeds meer mensen kiezen een ander vervoersmiddel dan de auto. Zo is de vouwfiets enorm populair op Marktplaats, blijkt uit onderzoek. Lees verder...
Lees verder
Gazelle Eclipse C380 E-bike vh Jaar 2024
Gazelle Eclipse C380 E-bike vh Jaar 2024
Gazelle Eclipse C380 uitgeroepen tot E-bike van het Jaar 2024 Tijdens het B2B Festival in de Brabanthallen in Den Bosch reikte de RAI Vereniging voor de 37ste keer de Fiets Awards uit. Onder luid applaus van het publiek werden de beste en meest innovatieve ontwerpen in zeven categorieën bekroond. De prijs voor E-bike van het jaar 2024 was voor de Gazelle Eclipse C380.
Lees verder
Stromer ST3 Speedpedelec vh Jaar 2024
Stromer ST3 Speedpedelec vh Jaar 2024
Speedpedelec van het Jaar 2024: Stromer ST3 Pinion ABS. Op 25 en 26 februari vond het drukbezochte B2B Festival plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Een van de hoogtepunten was de uitreiking van de Fiets Awards 2024. Onder toeziend oog van een enthousiast publiek kondigden juryvoorzitter Jack Duis en jurylid Theo Rietkerk met trots de prijswinnaars aan. De titel van Speedpedelec van het Jaar 2024 was voor de Stromer ST3 Pinion ABS.
Lees verder
Fietsen door de Bomen in Nationaal Park Bosland
Fietsen door de Bomen in Nationaal Park Bosland
Nationaal Park Bosland herbergt sinds 2019 een toeristische parel: ‘Fietsen door de Bomen’. Ervaar de bossen op 10 meter hoogte per fiets! Lees verder...
Lees verder
Goede fietsvoornemens voor 2024
Goede fietsvoornemens voor 2024
Wil je meer fietsen in 2024? Wij delen 5 tips om gemakkelijker en vaker de fiets te pakken én er ook nog plezier aan te beleven. Lees verder…
Lees verder
Jouw fietsaccu winterklaar
Jouw fietsaccu winterklaar
Zelfs een fietsaccu kan wel een beetje liefde gebruiken. Zeker in de donkere maanden. Daarom geven we jou 6 tips waarmee jouw fietsaccu in optimale conditie houdt tijdens de wintermaanden! Lees verder...
Lees verder